Welkom bij Skûtsje Gerrit de Vries.

Het skûtsje Gerrit de Vries met zeilteken VS is een authentiek Fries skûtsje dat per dag te huur is.

OVER HET SKÛTSJE WORD DONATEUR

Over het skûtsje

2014 t/m heden :

Het schip is eind 2014 naar Gorredijk gegaan waar deze uit het water is gehaald. Voor het zeilseizoen van 2015 komen er een nieuwe giek en een nieuwe mast op. Daarnaast worden er drie nieuwe fokken aangemeten en komt er een nieuw grootzeil op het schip. Tevens worden de zwaarden aangepast zodat deze tijdens de wedstrijden sneller omhoog en naar beneden kunnen. Ook zijn er een aantal nieuwe bemanningsleden aan boord gekomen. Een daarvan wordt de zogeheten ‘tacticus’ genoemd welke zich bezig houdt met het wedstrijdveld en de meest efficiënte slagen tijdens de wedstrijden. Dit is een voormalig olympisch-, wereld-, en Europees kampioen zeilen.

1906 – Het begin

De geschiedenis van onze skûtsje begint in het jaar 1906. In Sneek wordt er hard gewerkt aan een skûtsje die later met de naam “Welvaart” wordt gedoopt. Het skûtsje werd gebruikt voor het vervoeren van vracht door de wateren van het hele land.

De eigenaar van de “Welvaart” was Gerrit de Vries. Samen met zijn vrouw woont en werkt hij op het vrachtschip.

1955 – De overname

In het jaar 1955 werd het skûtsje de “Welvaart” overgenomen door Dhr. Vaartjes. De nieuwe eigenaar verlengt het skûtsje in het jaar 1958, van 15,75 meter tot 18,96 meter.

In 1970 besluit Dhr. Vaartjes op zijn skûtsje te gaan wonen. Daarom richt hij het skûtsje zo in dat hij erin kan leven.

1972 – De bouw

Nadat Dhr. Vaartjes 2 jaar in het skûtsje heeft gewoond wordt het skûtsje overgenomen door Dhr. van Beek uit Breda. Het skûtsje heeft toen een lange tijd in de havens van Drimmelen gelegen, naast de machinefabriek van Beek.

Dhr. van Beek was van plan om van het vrachtschip een lux jacht te maken, maar de verbouwing werd nooit afgerond.

1980 – De wens

In het jaar 1980 kocht de huidige eigenaar Johannes de Vries het skûtsje. Het skûtsje werd vanaf nu de “Gerrit de Vries” genoemd, naar de vader van Johannes de Vries, die er drie jaar op heeft gewoond.

Het was de wens van Gerrit de Vries om het schip in originele staat terug te brengen om er wedstrijden mee te gaan zeilen. Na het overlijden van Gerrit de Vries, maakte Johannes de Vries zijn wens werkelijkheid.

1985 – De eerste wedstrijd

In het jaar 1985 deed het skûtsje “Gerrit de Vries” voor het eerst mee aan de IFKS-wedstrijden. Na een lange strijd op het water kwam de finish eindelijk in zicht, ze wisten uiteindelijk als tweede de finish boei te passeren.

1995 – Een nieuwe start

Voor de laatste maal werd het skûtsje “Gerrit de Vries” onder handen genomen.

Het schip werd van 18,96 meter tot 20,02 meter verlengt, ook werd er een nieuwe mast, nieuwe zeilen en een nieuwe bemanning aangenomen. Dit zorgde ervoor dat het skûtsje “Gerrit de Vries” een lange tijd mee draaide in de A-klasse van het IFKS-wedstrijdveld.

2008 – De terugkeer

Na vier jaar stilgelegen te hebben is het skûtsje “Gerrit de Vries” in het jaar 2007 teruggekeerd in de C-klasse van het IFKS-wedstrijdveld. Waar hij direct promoveerde naar de B-klasse waar hij in het jaar 2008 ook aan mee heeft gedaan.

2009 – Kampioen!

Nog geen 2 jaar terug in de wedstrijd werd skûtsje Gerrit de Vries al kampioen in Huizen!

 

Paste your AdWords Remarketing code here
Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Google Plus